Protetică

Programeaza-te!

Servicii » Protetică

Protetica dentară este acea specializare a stomatologiei care are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional. Pornind de la cerințele și nevoile pacientului atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii HEMIS-DENT vor realiza un plan de tratament personalizat.

Protetica poate implica următoarele funcții în operația de reconstrucție oro-dento-facială: fonația sau sunetele din timpul vorbirii, masticația precum și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul din dinți). Prin urmare, protetica dentară îndeplinește un rol complementar și interdisciplinar în medicina dentară.

 

Când sunt indicate lucrările protetice?

 • înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă
  Din păcate, procentajul pacienților cu cel puțin un dinte lipsă este mult prea ridicat pentru stadiul actual al stomatologiei din România. De aceea, încurajăm apelarea la medicii noștri specialiști care pot înlocui aceste defecte prin coroane dentare.
 • dinte/dinți sparți sau ciobiți
  Fie datorați unui traumatism, fie datorați unor cavități carioase avansate, în funcție de gravitatea cazului se recomandă coroane dentare sau fațete dentare.
 • dentiție îngălbenită sau decolorată
  Atunci când dentiția permanentă acumulează în timp pete de discolorație datorate fumatului, consumului de vin și cafea sau igienei orale precare, se recomandă o lucrare protetică (de obicei fațete dentare) prin care defectele estetice pot fi mascate.
 • dinti prea mici sau prea mari
  Diferențele sesizabile de mărimi între dinți pot afecta armonia maxilaro-facială și pot rezulta într-un efect inestetic.
 • dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari
  În funcție de gravitatea cazului se recurge la tratament cu aparat dentar și/sau fațete dentare.
 • remodelare gingivală
  Remodelarea gingivală înseamnă îndepărtarea printr-un procedeu chirurgical minim invaziv a țesutului gingival în exces. În anumite cazuri de remodelare gingivală, un medic specialist poate recomanda completarea tratamentului cu o lucrare protetică.