Plasmolifting

Programeaza-te!

Servicii » Plasmolifting

Ce este metoda plasmolifting?

Plasmolifting înseamnă restabilirea naturală a sănătății, tinereții și frumuseții țesuturilor, o metodă a medicinei regenerative și o cale inovatoare de tratare a diverselor patologii, prin intermediul injectărilor de plasmă trombocitară autologă. Metoda Plasmolifting se bazează pe o tehnologie patentată de colectare și de centrifugare a sângelui pacientului, cu ajutorul unor eprubete vidate. În timpul procedurii de centrifugare, plasma autologă se separă din sânge și este apoi injectată în zonele de tratament. Plasma bogată in trombocite este un stimulent biologic de regenerare foarte eficient, care conține o concentrație mare de factori de creștere (hormoni, proteine și vitamine), în proporția lor naturala.

În stomatologie, metoda Plasmolifting permite stimularea locală a proceselor regenerative din țesuturi, eliminând inflamarea periodonțiului, declanșând mecanismul de refacere naturală a formei și structurii gingiei și prevenind pierderea ulterioară a osului. Acțiunea injectărilor cu plasmă autologă constă în formarea unor noi capilare și îmbunătățirea metabolismului și a alimentării cu sânge, precum și în creșterea imunității locale a cavității bucale.

Aceasta metodă poate fi folosită împreună cu prescrierea de medicamente antibacteriene, antiinflamatoare și imunomodulatoare, ceea ce face posibilă folosirea injecțiilor cu plasmă trombocitară autologă ca parte dintr-o terapie complexă.

Plasma trombocitară injectată în țesuturi favorizează formarea capilarelor, normalizează hidrodinamica, metabolismul tisular, schimbul de substanțe, datorită factorilor de creștere pe care îi conține . Totodată, are loc procesul de întărire a țesutului osos, formarea matricei de colagen și a osului, cu participarea proteinelor morfogenetice osoase de colagen. Se activează imunitatea locală.

Elementele conținute în plasmă sunt în totalitate naturale, nu au acțiune mutagenă și nu provoacă boli oncologice, tumori și alte efecte secundare. Un avantaj indiscutabil al metodei Plasmolifting este inofensivitatea acesteia: conținutul injecției PRP este produsul propriu al pacientului, nu este toxic și exclude în totalitate orice reacții de respingere, alergice și posibilitatea infectării.

Cum funționează?

Cui ii este recomandat tratamentul?

Plasma injectată stimulează local procesele de regenerare a țesuturilor, și poate fi folosită într-o serie de proceduri stomatologice, precum:

 • prevenția bolii parodontale: contribuie la menținerea stării de sănătate normală a gingiilor;
 • gingivită: reduce inflamația gingivală și sângerarea gingiilor; redă forma și culoarea normală a gingiei; ,,întărește,, gingiile;
 • parodontită localizată: combate boala; stimulează refacerea țesuturilor afectate;
 • mobilitate dentară: contribuie la diminuarea mobilității și atașării ferme a gingiei la dinte;
 • după operații de introducere de implanturi dentare: reduce timpul de vindecare; accelerează integrarea osoasă a implanturilor; reduce riscul de respingere a implanturilor; elimină durerile;
 • după extracții dentare simple sau complicate: reduce timpul de vindecare și riscul de umflare; elimină durerile;
 • alveolită: combate efectele infecției; reduce durerile asociate și timpul de vindecare;
 • profilaxia maladiilor țesuturilor parodonțiului;
 • periimplantita ( infecție apărută în jurul implantelor dentare): combate boala; contribuie la refacerea osului și țesutului parodontal afectate.

Care sunt avantajele acestei metode?

Avantajele metodei Plasmolifting în stomatologie:

 • permite stimularea proceselor de autoregenerare în zonele și țesuturile problematice;
 • favorizează formarea capilarelor;
 • normalizează hidrodinamica, metabolismul tisular;
 • elementele conținute în plasmă sunt în totalitate naturale, nu au acțiune mutagenă și nu provoacă boli oncologice, tumori și alte efecte negative;
 • metoda nu este toxică și exclude în totalitate orice reacție de respingere, alergice, precum și posibilitatea infectării.