Estetică dentară

Programeaza-te!

Servicii » Estetică Dentară

Estetica dentară s-a născut din dorința oamenilor de a avea un zâmbet cât mai frumos, natural și pe termen lung. Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetică, 89% dintre pacienții care au ales tratamente de estetică dentară și-au îmbunătățit stima de sine și cei din jur i-au considerat ca fiind mai atractivi, după ce au urmat tratamente de estetică dentară.

De la coroane sau fațete dentare la albiri dentare sau tratamente ortodontice, estetica dentară se poate aplica în cazul oricărui pacient. Din punct de vedere statistic, persoanele cu un zâmbet frumos nativ sunt minoritare. Deși nu toată lumea s-a născut cu un zâmbet perfect, toți avem dreptul să avem acel zâmbet pe care îl visăm. Cu ajutorul esteticii dentare ne putem schimba complet zâmbetul sau ne putem recăpăta zâmbetul pierdut cu ajutorul tratamentelor rapide, minimum invazive.

Beneficii:

  • Zâmbet complet transformat în cel mai scurt timp;
  • Rezultate estetice deosebite, aspect 100% natural;
  • Armonizarea feței;
  • Zâmbet garantat pe termen lung;
  • Nuanța de alb potrivită fiecărui zâmbet.

Coroanele dentare-sunt piese protetice care au rolul de a acoperi (îmbrăca) dintele fie din rațiuni estetice, fie pentru protejarea lui. În Clinicile HEMIS-DENT, coroanele dentare sunt fabricate robotizat, cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM (robotii dentari) din materiale de calitate cum ar fi porțelanul integral (E-max, litiu-disilicat sau feldspar) sau zirconiul.

Incrustațiile-sunt reconstrucții dentare de precizie care completează porțiuni lipsă din coroana unui dinte lateral (premolar sau molar). Popular sunt numite “plombe din porțelan”, fiind fabricate din ceramică integrală, cu ajutorul roboților dentari (sisteme cad/cam). Sunt net superioare unei plombe clasice realizată din rășini compozite.

Fațetele-sunt acoperiri parțiale ale părții vizibile (vestibulare) a dinților anteriori, fabricate din porțelan dentar de înaltă clasă, ce au rolul de a îmbunătăți estetica unui dinte sau a mai multor dinți afectati, fie structural (strâmbi, ciobiți, sparți, cariați, etc.), fie estetic (pătați, înnegriți, etc). Le putem asemăna cu niște “cochilii” sau “unghii artificiale” care se lipesc pe țesuturile naturale cu ajutorul unui adeziv. Au grosimi diferite în funcție de situația clinică și porțelanul din care sunt fabricate.

Albirea dentară cu lampa Beyond II-este cea mai puțin invazivă metodă de albire a dinților. Înainte de începerea tratamentului, medicul va izola gingiile cu un gel pentru a le proteja. Apoi va aplica gelul cu peroxid de hidrogen şi, cu ajutorul unei lămpi, va proiecta lumină polarizantă timp de 45 de minute. Albirea profesională cu lumină polarizată LED este nedureroasă și considerat cel mai eficient tratament. Tratamentul poate fi repetat de două sau trei ori, iar dinţii vor fi cu până la opt nuanţe mai albi, în funcţie de gradul de îngălbenire a acestora. Rezultatul este imediat, poate dura până la doi şi trei ani şi poate fi repetat abia după această perioadă.