Importanța igienizării dentare: menținerea sănătății orale și generale

Publicat la 23.05.2023
Blog › Importanța igienizării dentare: menținerea sănătății orale și generale

Igienizarea dentară este unul dintre cele mai importante obiceiuri de îngrijire a sănătății orale. Acest obicei implică curățarea dinților și a spațiilor interdentare, îndepărtarea plăcii bacteriene și prevenirea apariției cariilor și a bolilor gingivale. În acest articol, vom discuta despre importanța igienizării dentare și cum poate aceasta să ne ajute să avem o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos.

Igienizarea dentară trebuie să fie o rutină zilnică pentru fiecare persoană. În timpul zilei, mâncarea și băuturile pe care le consumăm lasă în urmă resturi de alimente și bacterii care pot duce la apariția cariilor și a bolilor gingivale. Prin igienizarea dentară, putem îndepărta aceste resturi și bacterii și putem menține o igienă orală sănătoasă.

Cea mai importantă parte a igienizării dentare este periajul dentar. Aceasta trebuie să fie efectuat de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute fiecare dată. În timpul periajului dentar, trebuie să curățăm cu grijă fiecare dinte. De asemenea, este important să folosim o pastă de dinți cu fluor pentru a preveni apariția cariilor dentare.

În plus față de periajul dentar, trebuie să folosim și ața dentară pentru a curăța spațiile interdentare. Ața dentară ajută la îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene dintre dinți, zone pe care periajul dentar nu le poate ajunge. De asemenea, putem utiliza și un irigator dentar pentru a curăța zonele din gură care sunt mai greu accesibile.

În concluzie, igienizarea dentară este esențială pentru menținerea unei danturi sănătoase și a unui zâmbet frumos. Prin periajul dentar regulat, folosirea aței dentare și a altor produse de igienă orală, putem preveni apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale și putem menține o igienă orală sănătoasă și strălucitoare.

Vrei să afli mai multe despre frumusețea zâmbetului tău?

Programează-ți o consultație la specialistul tău de la HEMIS – DENT Clinic, online, ori telefonic:

 0741 492 759,  0740 076 448 și 0742 420 788